Urmăriți utilajele și controlați consumul de combustibil în fermă

Categorie:
Agricultură
Autor: 
Alina Răfoi
,  
Jul 1, 2022

Creșterea prețurilor la carburanți este o problemă care ne pune pe jar pe toți. Și nu doar prețul la combustibil este în continuă creștere, ci al tuturor substanțelor și inputurilor agricole, ceea ce face ca și prețurile alimentelor să sufere modificări. Prețurile la alimentele de bază au crescut  considerabil în ultimii doi ani și continuă să crească și mai repede, tot ca urmare a războiului din Ucraina. Statistica arată că prețul alimentelor a crescut de la jumătatea anului 2020 ca urmare a pandemiei COVID-19, efectelor meteorologice nefavorabile asupra recoltelor, a restricțiilor comerciale și a creșterii rapide a costurilor inputurilor, în special energie și îngrășăminte. 

Potrivit statisticilor ONU, numărul persoanelor care se confruntă cu insecuritatea alimentară acută s-a triplat între 2017-2021, și ar putea crește cu 17 procente, băgând sub spectrul foametei 323 de milioane de oameni. 

România are una dintre cele mai mari suprafețe agricole din Europa și ar trebui să profite de acest lucru din plin. Anul trecut a fost un an agricol cu recolte record, iar criza în care se află Ucraina ne poate poziționa pe o poziție strategică de producător și exportator global. Ceea ce trebuie însă antreprenorii români din agribusiness să facă este să investească în creș­te­rea capacităților de produc­ție și în eficientizarea busi­nes­s-urilor. 

În tot acest context, provocarea zilnică pentru fermieri este să producă culturi de calitate, menținând în același timp costurile de producție la un nivel rezonabil. Un prim pas, este controlul și reducerea costurilor. Prin urmărirea și utilizarea corectă a utilajelor se reduc diferite costuri precum cel cu combustibilul, uzura echipamentelor sau substanțele și inputurile agricole. Ca rezultat, optimizarea acestor factori aduce cu sine un profit mai mare. 

Tehnologie de top pentru agricultura românească

Cu ajutorul soluțiilor software pentru agricultură de la BITSoftware, fermierii pot planifica și monitoriza utilajele agricole, consumul de combustibil și de materiale utilizate în producție. Prin utilizarea unor astfel de sisteme software fermierii au parte de mai multe beneficii:

  • gestionarea și organizarea eficientă a vehiculelor și utilajelor agricole
  • reducerea timpului de realizare a unei lucrări agricole
  • creșterea productivității prin îmbunătățirea modului de gestionare a resurselor
  • reducerea consumului de carburant 
  • creșterea profitabilității

Prin utilizarea soluțiilor BITSoftware, fermierii vor avea la dispoziție un set de date, ce îi vor permite analiza și optimizarea costurilor. Astfel aceștia vor reduce costurile prin eliminarea cheltuielilor irelevante și își vor crește profitul.

Soluțiile noastre sunt special concepute pentru nevoile fermierilor. Cu ajutorul lor se pot monitoriza utilajele agricole, consumul de combustibil, procesele de lucru, utilizarea eficientă a inputurilor, precum și orele lucrate. 

Dacă vă doriți să:

  • beneficiați de o raportare simplă, exactă și eficientă
  • asigurăți alocarea și planificarea lucrărilor agricole într-un mod optim
  • reduceți consumul de carburant
  • monitorizați în timp real toate lucrările în fermă

înseamnă că este momentul să faceți cunoștință cu soluțiile noastre. 

Soluțiile inovative BITSoftware în cloud, dedicate fermierilor, ajută la gestionarea eficientă a tuturor activităților din fermă, de la planificarea, execuția și urmărirea lucrărilor agricole, cu alocarea resurselor necesare, previzionarea tratamentelor care trebuie aplicate, alerte în timp real, inspecții și observații, managementul utilajelor, până la aprovizionare, stocuri, vânzare, gestiune financiară și rapoarte P&L pe ferme, parcele, lucrări și activități.

FieldBook AgriApps este o soluție inovativă pentru agricultura de precizie din România. Cu ajutorul FBAA se pot gestiona toate activitățile fermei: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor agricole, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. Gestiunea completă a personalului și utilajelor permite urmărirea în timp real a profitabilității pe parcelă și pe cultură.

SocrateERP acoperă toate procesele de back office din companiile care activează în agricultură, de la aprovizionare, stocuri, vânzare directă sau prin distribuitori, mijloace fixe, parc auto, încasări, plăți, gestiune financiară și contabilă. Cu SocrateERP îmbunătățiți eficiența operațională, consolidați informațiile de care aveți nevoie pentru a lua cele mai bune decizii strategice.

SocrateBI oferă suport decizional, fermierii putând urmări costurile și productivitatea, obține rapoarte P&L pe ferme, parcele, lucrări și activități. 

 

Citiți mai mult