Categorie 
Agriculture

FieldBook AgriApps – noua soluție software specializată pentru agricultura de precizie

Conceptul de agricultură de precizie a fost introdus odată cu necesitatea unei dezvoltări durabile în sectorul agricol.
Autor: 
Alina Răfoi
,  
July 31, 2019

Conceptul de agricultură de precizie a fost introdus odată cu necesitatea unei dezvoltări durabile în sectorul agricol. Deși, în ultimii trei ani, industria agricolă a înregistrat creșteri constante, ponderea acestei industrii în Produsul Intern Brut (PIB) rămâne sub 5%. În acest context, investițiile semnificative în acest sector au vizat și zona tehnologică ce a adus odată cu ea dezvoltarea de soluții inovatoare pentru agricultura de precizie.

BITSoftware, companie românească cu peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea și implementarea de soluții software de business, a lansat FieldBook AgriApps (FBAA), soluție pentru managementul performant al fermelor agricole de orice dimensiune. Soluția reprezintă un nou standard în agricultura de precizie, permițând fermierilor să obțină informații în timp real pe baza inspecțiilor și a observațiilor transmise din teren, dar și să facă previziuni cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru diferite culturi.

„Fermierii au acum la dispoziție soluția FieldBook AgriApps, o soluție inovativă pentru agricultura de precizie din România. Este singura platformă software care îmbină, într-o interfață simplă și intuitivă, funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence”, spune Remus Cazacu - Director General la BITSoftware.

FieldBook AgriApps gestionează toate activitățile unei ferme


FieldBook AgriApps poate fi configurată pentru scenarii globale, pentru mai multe tipuri de culturi și oricâte ferme, fiind infinit scalabilă datorită arhitecturii cloud bazate pe microservicii.

Cu ajutorul FBAA se pot gestiona toate activitățile fermei, precum:

• planificarea, execuția și urmărirea lucrărilor agricole;

• efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente;

• gestiunea completă a personalului și a utilajelor și urmărirea în timp real a profitabilității pe parcelă și pe cultură;

• gestionarea mai multor parcele sau ferme și evaluarea lucrărilor agricole.

“Modulul de inspecții și observații permite adăugarea de informații, chiar și în format foto-video și este capabil să identifice “rețete” de bune practici în funcție de adversități sau stadiu fenologic, pe care să le propună ulterior utilizatorilor. Utilizatorii pot introduce activitățile și lucrările agricole zilnice direct de pe telefonul mobil sau de pe tabletă și au acces la informațiile despre culturile administrate în timp real. FieldBook AgriApps poate fi accesată chiar și offline, sincronizarea datelor făcându-se ulterior, în mod automat”, a mai declarat Remus Cazacu.

În aplicația FBAA se introduc, pur și simplu, activitățile și lucrările agricole de pe telefonul mobil sau de pe tabletă și obțineți mai multe informații și rezultate care vă pot economisi timp și bani.

Care sunt principalele funcționalități ale soluției FBAA?


• Previziuni tratamente – în baza informațiilor primite de la senzorii din teren și stațiile meteo, puteți primi previziuni legate de tratamentele necesare culturilor;

• Geolocalizare – această funcționalitate este extrem de utilă dacă gestionați mai multe parcele sau mai multe ferme. În acest mod, prin intermediul aplicației puteți gestiona activitățile pentru fiecare locație în parte;

• Managementul lucrărilor agricole - principalul avantaj al FBAA este faptul că această soluție combină o serie de tehnologii pentru a asigura un management performant al resurselor pentru fermele de orice dimensiune;

• Notificări în timp real – vă permite să acționați și să luați decizii în timp real, pe baza inspecțiilor și a observațiilor transmise din teren.

Mai multe detalii despre soluția FieldBook AgriApps găsiți pe site-ul https://www.fieldbookapps.com/, unde puteți solicita o prezentare personalizată sau o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri.

FieldBook AgriApps (FBAA) este un proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (2014-2020). Codul SMIS al proiectului: 115887. Conținutul acestui material nu reprezintă, în mod obligatoriu, poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


agriapps

Aplicați tratamente doar când și unde trebuie

Aplicarea tratamentelor doar atunci când există un pericol real pentru dezvoltarea bolii, în loc de stropirea pe bază de calendar, vă poate ajuta să reduceți în mod considerabil costurile. 


Urmăriți și planificați costurile în timp real

Urmăriți costurile cu utilajele și forța de muncă pentru a ști cât de mult ați cheltuit pentru fiecare lucrare din vița de vie. Faptul că vă vedeți costurile în timp real vă ajută să planificați bugetul și să calculați costul producției de struguri. Cunoașterea costurilor de bază ale producției de struguri vă ajută să determinați prețul strugurilor / vinului și să maximizați profitul, astfel încât să nu vindeți sub prețul costului de producție.


FieldBook AgriApps, soluția pentru viticultura de precizie, este o parte importantă pentru organizarea muncii în vie. Aceasta se adresează producătorilor de struguri și vin mici, mijlocii și mari, care doresc să obțină un avantaj competitiv. 


Deși pe piață există mai multe soluții care acoperă diferite aspecte ale gestionării podgoriilor, FieldBook AgriApps se diferențiază de toate celelalte prin faptul că este cea mai completă și ușor de utilizat soluție software și poate oferi rapoarte P&L la nivel de cultură sau hectar. Este singura platformă care îmbină într-o interfață simplă și intuitivă funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence. 


FBAA poate fi configurată pentru oricâte ferme viticole, fiind infinit scalabilă, datorită arhitecturii cloud bazată pe microservicii. Cu ajutorul acesteia se pot gestiona toate activitățile din vie: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. 

BITSoftware oferă un pachet complet de soluții pentru producătorii de struguri și vin, specializat, complet și integrat, acoperind toate procesele. Pornim de la monitorizarea fermelor și parcelelor de vie, planificarea și derularea activităților ținând cont de evoluția fenologică, prognoza vremii, tratamentele aplicate anterior dar și de locația viei, sol și soiul de struguri precum și de stilul de vin ce va fi urmărit de către oenolog. Sunt controlate toate procesele care au loc în cramă: de la recepția strugurilor și până la obținerea vinului condiționat, planificarea și urmărirea îmbutelierii acestuia, finalizând cu gestiunea comercială a diferitelor canale de vânzare.