Categorie 
Technology

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - un control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie
Autor: 
Alina Răfoi
,  
November 18, 2019

Agricultura traversează un moment revoluționar, fiind condusă de date și de IT datorită soluțiilor software. Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie, astăzi fermierii căutând constant instrumente mai eficiente pentru munca lor și folosind din ce în ce mai mult IT-ul pentru sporirea producției și maximizarea resurselor.


Investițiile în echipamente de colectare a datelor (stații meteo, senzori pentru sol), dar și în softul necesar pentru interpretarea acelor date, oferă un suport în luarea celor mai bune decizii, pentru că agricultura inteligentă înseamnă profit.


Experiența în agricultura făcută în mod clasic vă poate convinge să vă doriți să reduceți costurile și să creșteți producția la hectar, iar acest lucru este posibil doar prin aplicarea unor tehnici mai bune bazate pe informațiile preluate de pe câmp sau direct de la plante. 


Tehnologii agricole la dispoziția fermierilor


Aici vorbim despre senzori pe utilaje agricole, dispozitive de scanare a solului, tehnologii avansate de stropire, drone care pot monitoriza starea de sănătate sau dezvoltarea plantelor și care pot realiza aplicarea tratamentelor necesare. 


Fermierii au la dispoziție soluția FieldBook AgriApps, o soluție inovativă pentru agricultura de precizie din România. Este singura platformă software care îmbină într-o interfață simplă și intuitivă, funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence.

Soluția FieldBook AgriApps poate fi configurată pentru scenarii globale, pentru mai multe tipuri de culturi și oricâte ferme, fiind infinit scalabilă, datorită arhitecturii cloud bazată pe microservicii.

Cu ajutorul FBAA se pot gestiona toate activitățile fermei: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor agricole, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. Gestiunea completă a personalului și a utilajelor permit urmărirea, în timp real, a profitabilității pe parcelă și pe cultură.


Ce beneficii obțineți în urma tehnologizării fermei?


Optimizarea costurilor

Scăderea costurilor la hectar prin aplicarea fertilizatorilor și a substanțelor de protecție și a tratamentelor exclusiv pe suprafețele cu probleme. 


Cunoașterea fiecărei parcele în detaliu 

Pentru fiecare parcelă în parte se pot monitoriza datele legate de sol, poziționare, precum și tendințe climatice, care ajută la optimizarea și maximizarea producției agricole. Pe parcursul anului puteți observa lucrările de pe fiecare parcelă și puteți identifica și diferențele de creștere a plantelor sau de producție agricolă, în funcție de tehnologiile aplicate.


Eficientizarea activității angajaților

Monitorizarea timpului de lucru pentru angajați, zilieri și mecanizatori, vă ajută să măsurați și să creșteți productivitatea oamenilor cu lucrările agricole. 


Informarea permanentă a fermierului

FieldBook AgriApps pune la dispoziție tehnologii moderne de gestiune care le oferă informații detaliate și în timp real asupra culturilor administrate de fermier.


Prin utilizarea FBAA - soluție software specializată pentru agricultură, fermierii pot să își maximizeze profitul, să aibă mai multă predictibilitate în privința evoluţiei culturilor, dar și să facă o agricultură sustenabilă.


Mai multe detalii despre soluția FieldBook AgriApps găsiți pe site-ul https://www.fieldbookapps.com/, unde puteți solicita o prezentare personalizată sau o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri.


Aplicați tratamente doar când și unde trebuie

Aplicarea tratamentelor doar atunci când există un pericol real pentru dezvoltarea bolii, în loc de stropirea pe bază de calendar, vă poate ajuta să reduceți în mod considerabil costurile. 


Urmăriți și planificați costurile în timp real

Urmăriți costurile cu utilajele și forța de muncă pentru a ști cât de mult ați cheltuit pentru fiecare lucrare din vița de vie. Faptul că vă vedeți costurile în timp real vă ajută să planificați bugetul și să calculați costul producției de struguri. Cunoașterea costurilor de bază ale producției de struguri vă ajută să determinați prețul strugurilor / vinului și să maximizați profitul, astfel încât să nu vindeți sub prețul costului de producție.


FieldBook AgriApps, soluția pentru viticultura de precizie, este o parte importantă pentru organizarea muncii în vie. Aceasta se adresează producătorilor de struguri și vin mici, mijlocii și mari, care doresc să obțină un avantaj competitiv. 


Deși pe piață există mai multe soluții care acoperă diferite aspecte ale gestionării podgoriilor, FieldBook AgriApps se diferențiază de toate celelalte prin faptul că este cea mai completă și ușor de utilizat soluție software și poate oferi rapoarte P&L la nivel de cultură sau hectar. Este singura platformă care îmbină într-o interfață simplă și intuitivă funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence. 


FBAA poate fi configurată pentru oricâte ferme viticole, fiind infinit scalabilă, datorită arhitecturii cloud bazată pe microservicii. Cu ajutorul acesteia se pot gestiona toate activitățile din vie: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. 

BITSoftware oferă un pachet complet de soluții pentru producătorii de struguri și vin, specializat, complet și integrat, acoperind toate procesele. Pornim de la monitorizarea fermelor și parcelelor de vie, planificarea și derularea activităților ținând cont de evoluția fenologică, prognoza vremii, tratamentele aplicate anterior dar și de locația viei, sol și soiul de struguri precum și de stilul de vin ce va fi urmărit de către oenolog. Sunt controlate toate procesele care au loc în cramă: de la recepția strugurilor și până la obținerea vinului condiționat, planificarea și urmărirea îmbutelierii acestuia, finalizând cu gestiunea comercială a diferitelor canale de vânzare.