Noi funcționalități adăugate soluției FieldBook AgriApps în 2020

Am introdus o serie de noi funcționalități cu care ne propunem să transformăm și mai mult peisajul agriculturii digitale.
Categorie:
Tehnologie
Autor: 
Alina Răfoi
,  
Nov 17, 2020

FieldBook AgriApps, soluția pentru agricultura de precizie, a fost lansată la jumătatea anului trecut, având un an 2019 promițător. În baza feedback-ului primit de la utilizatori și în conformitate cu planul de dezvoltare propriu, anul acesta am introdus o serie de noi funcționalități cu care ne propunem să transformăm și mai mult peisajul agriculturii digitale și să continuăm să facilitam accesul la o profitabilitate mai mare și o agricultură mai sustenabila pentru fermieri. 

Acestea includ o mai bună gestionare și monitorizare a lucrărilor mecanizate, un mod îmbunătățit de vizualizare a parcelelor în funcție de soiuri și o serie de rapoarte care permit optimizarea producției viticole, sporesc eficienta și ajuta la gestionarea activităților. 

La nivel de interfață, soluția  FieldBook AgriApps este disponibilă de acum în 5 limbi: română, engleză, franceză, olandeză și bulgară. 

În zona de lucrări mecanizate, utilizatorii au de acum posibilitatea de a selecta utilaje diferite pentru același mecanizator, precum și posibilitatea de a adăuga pentru un utilaj doi sau mai mulți mecanizatori, pentru cazul în care aceștia lucrează în schimburi. De asemenea, am adăugat posibilitatea de a prelua configurația zilei precedente a unei lucrări mecanizate dacă aceasta se repeta (informații referitoare la utilaj, anexă și mecanizator). 

Consumurile pot fi și ele urmărite mult mai ușor, deoarece de acum a fost adăugată posibilitatea de introducere a cantităților într-un tab dedicat, pentru tot ce înseamnă semințe, tratamente și combustibil.

În zona de monitorizare, utilizatorii au de acum posibilitatea de a urmări utilajele funcție de perioada de timp dorită, cu selecție multiplă pe unul sau mai multe utilaje. Astfel pot monitoriza traseul realizat de fiecare echipament. 


În zona de lucrări au fost adăugate mai multe funcționalități. Pe hartă, parcelele lucrate sunt afișate colorat în funcție de soi. La închiderea unei lucrări consumul de combustibil se poate calcula și completa automat, dacă pentru utilaj a fost introdus anterior un consum standard. Tot aici se pot declara alimentările cu combustibil cu următoarele informații: data, utilajul, mecanizatorul, cantitate alimentată, produsul (motorină) și posibilitatea de a adăuga note.  

În zona de raportare avem cele mai multe noutăți. A fost creat raportul Alimentări Combustibil, cu posibilitatea de a genera lista de alimentări pe anumite perioade, utilaje sau mecanizatori. Raportul de Consumuri a fost și el extins prin introducerea atât a consumurilor de substanțe de tratament, cât și a celui de combustibil și alte materiale consumabile. Toate aceste rapoarte pot fi rulate și descărcate în format electronic. 

Pentru zona de viticultură, am dezvoltat două rapoarte extrem de importante, care urmăresc evoluția maturării strugurilor pe fermă, parcelă și soi în funcție de anumiți parametri, printre care zahăr, aciditate totală H2SO4 și greutate medie la 100 boabe. Aceste informații sunt critice pentru planificarea culesului la momentul optim, în funcție de rezultatul dorit. 




Despre FieldBook AgriApps

Pentru a sprijini fermierii, indiferent de tipul de cultură, BITSoftware a dezvoltat FieldBook AgriApps, o soluție inovativă pentru agricultura de precizie. Cu ajutorul acesteia se pot gestiona toate activitățile fermei: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor agricole, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. Gestiunea completă a personalului și utilajelor permite urmărirea în timp real a profitabilității pe parcelă și pe cultură. 

Alături de FieldBook AgriApps, BITSoftware are un pachet complet și specializat de soluții software menit să-i ajute pe fermieri să-și gestioneze în mod mai eficient activitățile agricole, cu impact direct în creșterea randamentului culturilor pe tot parcursul sezonului de producție și a rezultatelor financiare în mod sustenabil. Mai multe detalii despre soluțiile BITSoftware pentru agricultură puteți găsi aici: https://www.bitsoftware.eu/software-erp-agricultura/ 


Citiți mai mult