Categorie 
Agriculture

Versiunea nouă FieldBook AgriApps vă susține în stabilirea momentului optim de recoltare a strugurilor pentru vin

Autor: 
Alina Răfoi
,  
September 26, 2019

Cea mai recentă versiune a aplicației FieldBook AgriApps vine cu o funcționalitate foarte interesantă pentru utilizatori, și anume monitorizarea maturării strugurilor. 


Aceasta oferă informații șefului de fermă, directorului tehnic, dar mai ales vinificatorului, asupra gradului de maturare. Rezultatele de laborator în urma analizării probelor de struguri, vor putea fi monitorizate, astfel încât să decideți care este strategia de recoltare. 


Stabilirea datei culesului se face în funcţie de arealul de cultură, soi, amplasarea plantaţiilor şi condiţiile climatice ale anului de recoltă, prin urmărirea evoluţiei procesului de maturare a strugurilor (dinamica maturării).


În acest sens, se execută analize periodice asupra următorilor parametri de calitate:


  • Greutate medie a bobului de strugure
  • Conţinutul de zahăr (g/L)
  • Aciditate (g/L H2SO4)
  • ph


Aceste criterii sunt măsurate zilnic și în funcție anumite intervale pentru fiecare criteriu de interes, parcelele se colorează într-o anumită culoare, semnalizând vinificatorului apropierea de momentul optim pentru recoltarea strugurilor, având în considerare de rezultatele dorite.


Pentru mai multe detalii despre întreaga gamă de funcționalități și beneficii ale soluției FieldBook AgriApps, vă invităm să stabiliți un demo cu unul dintre specialiștii noștri. 


Beneficii pentru fermieri 


- Gestionarea corespunzătoare a culturilor în baza unor informații precise, fie că vorbim despre condiții meteo provenite de la diverse servicii meteo sau stații meteo, tratamente efectuate anterioare, boli sau dăunători observate prin intermediul imaginilor transmise de drone sau a informațiilor de pe teren.

- Economisirea timpului și luarea mai rapidă a unor decizii care influențează starea de sănătate a culturilor și productivitatea acestora. 

- Păstrarea calității solului prin evitarea tasării și a compactării acestuia, reducând lucrarea necorespunzătoare a terenului (lucrări numeroase, la grad de umiditate nepotrivit sau cu utilaje neadecvate).

- Obținerea unor recolte bogate și a unor produse agricole sănătoase prin aplicarea tratamentelor corecte doar atunci când trebuie și în cantitățile necesare

Aplicați tratamente doar când și unde trebuie

Aplicarea tratamentelor doar atunci când există un pericol real pentru dezvoltarea bolii, în loc de stropirea pe bază de calendar, vă poate ajuta să reduceți în mod considerabil costurile. 


Urmăriți și planificați costurile în timp real

Urmăriți costurile cu utilajele și forța de muncă pentru a ști cât de mult ați cheltuit pentru fiecare lucrare din vița de vie. Faptul că vă vedeți costurile în timp real vă ajută să planificați bugetul și să calculați costul producției de struguri. Cunoașterea costurilor de bază ale producției de struguri vă ajută să determinați prețul strugurilor / vinului și să maximizați profitul, astfel încât să nu vindeți sub prețul costului de producție.


FieldBook AgriApps, soluția pentru viticultura de precizie, este o parte importantă pentru organizarea muncii în vie. Aceasta se adresează producătorilor de struguri și vin mici, mijlocii și mari, care doresc să obțină un avantaj competitiv. 


Deși pe piață există mai multe soluții care acoperă diferite aspecte ale gestionării podgoriilor, FieldBook AgriApps se diferențiază de toate celelalte prin faptul că este cea mai completă și ușor de utilizat soluție software și poate oferi rapoarte P&L la nivel de cultură sau hectar. Este singura platformă care îmbină într-o interfață simplă și intuitivă funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence. 


FBAA poate fi configurată pentru oricâte ferme viticole, fiind infinit scalabilă, datorită arhitecturii cloud bazată pe microservicii. Cu ajutorul acesteia se pot gestiona toate activitățile din vie: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. 

BITSoftware oferă un pachet complet de soluții pentru producătorii de struguri și vin, specializat, complet și integrat, acoperind toate procesele. Pornim de la monitorizarea fermelor și parcelelor de vie, planificarea și derularea activităților ținând cont de evoluția fenologică, prognoza vremii, tratamentele aplicate anterior dar și de locația viei, sol și soiul de struguri precum și de stilul de vin ce va fi urmărit de către oenolog. Sunt controlate toate procesele care au loc în cramă: de la recepția strugurilor și până la obținerea vinului condiționat, planificarea și urmărirea îmbutelierii acestuia, finalizând cu gestiunea comercială a diferitelor canale de vânzare.