Versiunea nouă FieldBook AgriApps vă susține în stabilirea momentului optim de recoltare a strugurilor pentru vin

Cea mai recentă versiune a aplicației FieldBook AgriApps vine cu o funcționalitate foarte interesantă pentru utilizatori, și anume monitorizarea maturării strugurilor. 
Categorie:
Agricultură
Autor: 
Alina Răfoi
,  
Aug 28, 2019

Aceasta oferă informații șefului de fermă, directorului tehnic, dar mai ales vinificatorului, asupra gradului de maturare. Rezultatele de laborator în urma analizării probelor de struguri, vor putea fi monitorizate, astfel încât să decideți care este strategia de recoltare. 

Stabilirea datei culesului se face în funcţie de arealul de cultură, soi, amplasarea plantaţiilor şi condiţiile climatice ale anului de recoltă, prin urmărirea evoluţiei procesului de maturare a strugurilor (dinamica maturării).

În acest sens, se execută analize periodice asupra următorilor parametri de calitate:

  • Greutate medie a bobului de strugure
  • Conținutul de zahăr (g/L)
  • Aciditate (g/L H2SO4)
  • ph

Aceste criterii sunt măsurate zilnic și în funcție anumite intervale pentru fiecare criteriu de interes, parcelele se colorează într-o anumită culoare, semnalizând vinificatorului apropierea de momentul optim pentru recoltarea strugurilor, având în considerare de rezultatele dorite.

Pentru mai multe detalii despre întreaga gamă de funcționalități și beneficii ale soluției FieldBook AgriApps, vă invităm să stabiliți un demo cu unul dintre specialiștii noștri. 


Citiți mai mult