Creșteți randamentul fermei cu FieldBook AgriApps, soluția inovatoare pentru agricultură

Categorie:
Agricultură
Autor: 
Alina Răfoi
,  
Jun 24, 2021

Utilizarea în agricultură a soluțiilor software inteligente ajută la creșterea randamentului fermei prin utilizarea optimă a resurselor pe care fermierii le au la indemana și prin creșterea nivelului de calitate și de sănătate al culturilor. Soluțiile software inovatoare oferă un avantaj competitiv și o abordare durabilă.

FieldBook AgriApps a devenit instrumentul de lucru zilnic pentru fermieri, indiferent de mărimea fermei și de gradul de mecanizare. Într-o industrie și-așa afectată de capriciile naturii, contextul din ultimii ani a impus condiții speciale de planificare și execuție a lucrărilor, dar și o mai mare atenție asupra cheltuielilor. 

Aflați chiar acum mai multe detalii! 

FieldBook AgriApps gestionează întregul proces, începând cu planificarea anului agricol, apoi gestionează lucrările agricole, care se face în timp real, fie că vorbim de lucrări mecanizate sau fizice și sunt urmărite culturile pe baza unui plan de inspecții și observații. De altfel, platforma este integrată cu orice echipamente, cum sunt stațiile meteo și mai permite urmărirea din punct de vedere al calității recoltei a ceea ce se întâmplă.

Aplicația poate fi accesată de pe orice dispozitiv, pe bază de abonament (SaaS) și rulează în cloud, folosind platforma Microsoft Azure. Astfel, se plătește în funcţie de suprafaţa fermei, de cât consumi și mai sunt costuri suplimentare pentru nevoi specifice, care pot fi finanțate prin fonduri europene.

Utilizând soluția FBAA informațiile ajung în timp real și ajută la luarea celor mai bune decizii privind culturile din diferite ferme și parcele. Costurile sunt în permanență sub control, având o previziune a lor până în momentul recoltarii. Trasabilitatea (parcele, tratamente, substanțe, echipamente și oameni) este asigurată tot timpul, fiind la un click distanță.

Prin cea mai nouă versiune FieldBook AgriApps venim cu o serie de funcționalități noi și de rapoarte specifice, care vă permit:

  • Urmărirea în timp real a evoluției culturilor
  • Luarea deciziei privind momentul optim de recoltare
  • Alocarea eficientă a resurselor - echipe și utilaje
  • O formă îmbunătățită de vizualizare a parcelelor cu toate informațiile necesare
  • Monitorizarea mai atentă a consumurilor
  • Pachet complet de rapoarte pentru întreaga activitate
Citiți mai mult