Decizii mai bine informate pentru fermă cu ajutorul informațiilor din surse externe

Categorie:
Agricultură
Autor: 
Alina Răfoi
,  
Jul 7, 2022

Colectăm și sincronizăm toate datele din câmp într-un singur loc

FieldBook AgriApps vă permite să creați o versiune digitală a fermei dumneavoastră și să stocați toate datele într-un singur loc. Conectați datele senzorilor IoT, datele utilajelor, datele obținute prin satelit și alte date într-o singură soluție. 

Interconectare cu soluții GIS

Cartografierea și geolocalizarea prin interconectarea cu soluții GIS vă permite nu doar vizualizarea tuturor fermelor și parcelelor la un loc, dar și să planificați, să realizați și să evaluați lucrările agricole în mod vizual. 

Preluarea datelor de la stațiile meteo

Stațiile meteo sunt instrumente care nu ar trebui să lipsească din nicio fermă. Stația meteo prelucrează predicțiile meteo oferite de către companiile lidere în acest domeniu, dar le corectează și le adaptează specificului microclimatului în care aceasta funcționează pentru a îmbunătății foarte mult precizia predicției. Astfel, informațiile despre condițiile meteo sunt mult mai precise, se pot alege momentele cele mai bune pentru erbicidat și fertilizat, puteți iriga mai inteligent, folosind mai puține resurse și cu rezultate mai bune și puteți face predicție de boli și de dăunători cu o mai mare acuratețe.

Preluarea datelor de la senzori de sol

Condițiile solului dintr-un câmp pot varia semnificativ. O gestionare per ansamblu a câmpului reduce inevitabil randamentul. Prin urmare, o bună înțelegere a tipului de sol din fiecare zonă a unui câmp și randamentul care poate fi obținut sunt factori esențiali pentru o agricultură de precizie. Cartografierea solului vă oferă informații detaliate legate de condițiile fiecărui loc și distribuția spațială a acestora în câmp.

Preluarea datelor de la utilajele din câmp

Prin ​​Integrarea cu terțe sisteme de tracking GPS puteți urmări lucrările mecanizate: executarea diferitelor lucrări agricole (însămânțarea pământului, aplicarea îngrășămintelor chimice etc.) cu maximă acuratețe, localizarea exactă a probelor de sol, colectarea și analiza datelor plantațiilor. Monitorizați în orice moment traseul efectuat de fiecare utilaj în parte și gestionați mai bine resursele de care dispuneți. 

Preluarea informațiilor de la drone

​​Imaginile preluate prin intermediul camerelor încorporate în drone pot fi analizate, ceea ce vă permite să obțineți informații precise despre evoluția plantelor. Acest lucru vă oferă un avantaj foarte mare pentru că puteți lua deciziile potrivite referitoare la lucrările sau tratamentele care trebuie efectuate mult mai rapid.

Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de date pe care le putem colecta și pe care le puteți vizualiza într-un singur loc. Ce alte informații folosiți în activitatea de zi cu zi pentru a lua cele mai bune decizii referitoare la culturile dumneavoastră?

FieldBook AgriApps în câteva cuvinte

FieldBook AgriApps (FBAA) este soluție pentru managementul performant al fermelor agricole de orice dimensiune. Soluția reprezintă un nou standard în agricultura de precizie, permițând fermierilor să obțină informații în timp real pe baza inspecțiilor și a observațiilor transmise din teren, dar și să facă previziuni cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru diferite culturi.

Este singura platformă software care îmbină, într-o interfață simplă și intuitivă, funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence.

FieldBook AgriApps poate fi configurată pentru scenarii globale, pentru mai multe tipuri de culturi și oricâte ferme, fiind infinit scalabilă datorită arhitecturii cloud bazate pe microservicii.

Cu ajutorul FBAA se pot gestiona toate activitățile fermei, precum:

  • planificarea, execuția și urmărirea lucrărilor agricole
  • efectuarea de inspecții. observații, previziuni cu privire la tratamente
  • gestiunea completă a personalului și a utilajelor și urmărirea în timp real a profitabilității pe parcelă și pe cultură
  • gestionarea mai multor parcele sau ferme și evaluarea lucrărilor agricole

Citiți mai mult