Cum puteți face previziuni pentru culturile agricole

Categorie:
Agricultură
Autor: 
Alina Răfoi
,  
Feb 16, 2022

De peste 3 ani, încă de la lansare, FieldBook AgriApps reprezintă cel mai nou standard în agricultura de precizie. Soluția este bazată pe rezultate și pe oferirea de informații în timp real despre culturile dumneavoastră. Comparativ cu registrul agricol ,,pe hârtie’’, registrul agricol electronic (FBAA) are avantajul de a veni cu informații în timp real, pe baza cărora fiecare fermier poate lua decizii de business rapid, fără a afecta recoltele pe care le supervizează.


Soluția lucrează cu informații primite de pe teren. Astfel, este necesar doar să introduceți activitățile și lucrările agricole în FBAA de pe telefonul mobil sau de pe tabletă și obțineți mai multe informații și rezultate care vă pot economisi timp și bani. Pe baza informațiilor înregistrate în aplicație, veți primi alerte în timp reale și veți putea face previziuni pentru tratamentele aplicate culturilor. Pentru acest modul de previzionare, aplicația utilizează atât informațiile introduse de utilizator, cât și informații de la stațiile meteo. 


FieldBook AgriApps este singura platformă software care îmbină într-o interfață simplă și intuitivă, funcționalități de business și poate face interconexiuni cu  surse externe precum: stații meteo, senzori, sisteme de tracking GPS.  În plus, în cadrul aplicației se pot introduce observații adhoc sau planificate. Prin intermediul fotografiilor și a videoclipurilor de pe teren puteți avea o privire de ansamblu mai bună asupra culturilor și a parcelelor pe care le aveți în gestiune.


Având o imagine de ansamblu puteți optimiza alocarea resurselor de care dispuneți pentru fiecare lucrare și puteți urmări atribuirea orelor și a cantităților realizate, atât la nivel individual, cât și pe echipe. Soluția inovatoare FBAA este și un suport decizional extreme de bun din punct de vedere business, deoarece puteți urmări atât costurile, cât și productivitatea pentru ferme, parcele, lucrări și activități.


Nu doar previzionare, dar și gestiune de la A la Z 

Cu ajutorul soluției FieldBook AgriApps se pot, de asemenea, gestiona toate activitățile fermei: planificarea, execuția și urmărirea lucrărilor agricole, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. Gestiunea completă a personalului și utilajelor permit urmărirea în timp real a profitabilității pe parcelă și pe cultură. În plus, în cadrul platformei se pot obține informații în timp real, oferind astfel predictibilitate în luarea deciziilor de business. 


Soluția noastră combină ultimele tehnologii pentru a asigura un management performant prin eficientizarea producției și optimizarea resurselor pentru fermele de orice dimensiune. Activitățile și lucrările agricole executate se introduc în FBAA, iar datele generate vă ajută în alocarea optimă a resurselor, precum și în planificarea lucrărilor agricole. 

Pentru a afla mai multe detalii despre soluția FBAA, dar și pentru a testa funcționalitățile platformei puteți solicita o prezentare personalizată sau o întâlnire cu unul dintre specialiștii BITSoftware.


Citiți mai mult