Planificarea resurselor: Cheia eficienței operațiunilor agricole

Toți fermierii au același scop: să obțină cea mai bună producție în fiecare an, ținând cont de condițiile meteorologice, care pot influența producția agricolă, dar pe care, din păcate, nu-i putem controla.
Categorie:
Agricultură
Autor: 
Alina Răfoi
,  
Mar 9, 2021

Fiecare fermier execută zilnic o serie întreagă de operațiuni agrotehnice diferite, de la activități legate de cultivarea solului, fertilizare sau alte activități necesare. Și de multe ori are dificultăți de a înțelege ce îi consumă mai mult timp: efectuarea activităților sau planificarea lor.

Prima etapă, adică planificarea operațiunilor, poate dura mult și este foarte stresantă, deoarece fermierii se poate să nu vadă tabloul pe de-a-ntregul, mai ales în privința factorilor externi și își planifică tratamente „pe ghicite”.

Dar oricât de mult timp ar dura, adevărul este că planificarea este o etapă crucială; fără aceasta, activitățile agricole nu vor da randamentul scontat sau pot fi chiar compromise.

Cum să facem, însă, astfel încât întreaga etapa a planificării muncii pe teren să fie eficientă și întotdeauna sub control? Planificarea este punctul central al activității fiecărui fermier, motiv pentru care este și una dintre cele mai importante funcționalități pe care FieldBook AgriApps o oferă.

Haideți să vedem, concret, cum poate fi munca fermierilor ușurată.

Evidența tratamentelor

Aplicația vă permite să efectuați și monitorizați tratamente efectuate pe teren. Muncitorii pot utiliza direct de pe telefonul lor chiar și atunci când nu se află în raza de acțiune a rețelei, deoarece aplicația funcționează și cu opțiune offline (fără Internet), introducând apoi rapid toate informațiile în program după ce telefonul intra din nou în raza de acoperire a rețelei de internet.

Acest lucru poate economisi timp prețios, timp pe care fermierii îl folosesc adesea să introducă informații și date “de mână” în caiete sau tabele Excel după întoarcerea de pe câmp. În plus, un alt aspect esențial: în timpul inspecțiilor, fermierii evită stresul cauzat de o eventuala neglijență în documentația și înregistrările tratamentelor.

Cunoașterea fiecărei parcele în detaliu 

Pentru fiecare parcelă în parte se pot monitoriza datele legate de sol, poziționare, precum și tendințe climatice, care ajută la optimizarea și maximizarea producției agricole. Pe parcursul anului puteți observa lucrările de pe fiecare parcelă și puteți identifica și diferențele de creștere a plantelor sau de producție agricolă, în funcție de tehnologiile aplicate.

Eficientizarea activității angajaților

Monitorizarea timpului de lucru pentru angajați, zilieri și mecanizatori, vă ajută să măsurați și să creșteți productivitatea oamenilor cu lucrările agricole. 

Informarea în permanență a fermierului

FieldBook AgriApps pune la dispoziție tehnologii moderne de gestiune care le oferă informații detaliate și în timp real asupra culturilor administrate de fermier.


Prin utilizarea FBAA, soluția software specializată pentru agricultură, fermierii pot să își maximizeze profitul, să aibă mai multă predictibilitate în privința evoluţiei culturilor, dar și să facă o agricultură sustenabilă.

Citiți mai mult